به گزارش خبرنگار خودروکار، آینده بدون راننده خودروها و سیستم حمل و نقل بر پایه راه حل های مبتنی بر برق بنا نهاده شده اما همه این موارد از خودروهای خودران تا الکتریکی دورتر از آن چیزی هستند که شاید ما فکر می کنیم و این موضوع را تعدادی از کارشناسان این حوزه به طور جدی پیگیری می کنند و سعی در اثبات این موضوع دارند. آن ها بر این باورهستند که مصرف کننده چنین فناوری نیاز ندارد.
هر روز اخبار مختلف اطراف شرکت های بزرگ برای تولید خودروهای برقی و خودران می چرخد و بسیاری از آن ها حتی قول داده اند تا در چند سال آینده تمام محصولات خود را الکتریکی کنند. این نشان می دهد که عزمی جدی برای تغییر رویه خودروسازی در دنیا پیش گرفته شده و شاید در آینده نزدیک شاهد مرگ پیشرانه های درون احتراقی و ظهور پیشرانه های جایگزین باشیم.
در این میان اما نظر برخی کارشناسان چیز دیگری است. کارلا بایلو، مدیر مرکز تحقیقات خودرویی بر این اعتقاد است که در سال 2030 تنها 3.8 درصد از خودروهای فروخته شده مجهز به سیستم های سطح 4 و 5 خودران هستند که بالاترین سطح هوش خودروهای خودران به شمار می آیدو باقی خودروها و نزدیک به 90 درصد از آن ها همچنان از پیشرانه های درون احتراقی استفاده می کنند. همچنین تنها 8 درصد خودروها از سلول های سوختی و الکتریکی استفاده می کنند.
یکی از دلایل اصلی برای این موضوع قیمت سوخت و هزینه بالایی است که الکتریسیته دارد. همچنین ایجاد زیرساخت های ایستگاه های شارژ و همچنین زیرساخت های تامین برق مورد نیاز خودروهای الکتریکی و خودران از دیگر مواردی است که هنوز تفکر جدی برای آن ها نشده است. این موارد باعث شده تا در حال حاضر تنها 3 درصد از خودروها در آمریکا به عنوان یکی از کشورهای صاحب فناوری در این زمینه، الکتریکی باشند.
بایلو در یک کنفرانس خبری در زمینه تولید این محصولات گفت: ابتدا باید هدف و علایق مصرف کننده را درک کنیم و بیابیم که آن ها چه چیزی دوست دارند. شما نمی توانید به مشتریان دیکته کنید که چه چیزی را باید بخرند یا چه خودرویی برای آن ها بهتر است.
همچنین دیگر مشکل یا چالشی که پیش روی خودروهای خودران قرار دارد، همنشینی «هوشمندان» و «احمق ها» است. حتی با ظهور خودروهای سطح 4 و 5 خودران بازهم میلیون ها خودروی احمق در خیابان ها وجود دارند که عمر برخی از آن ها حتی به بالای 15 سال می رسد که همین موضوع میتواند اختلالات حرکتی ایجاد کرده و عملکرد همه خودروها را تحت تاثیر خود قرار دهد.
در ضمن باید به این موضوع اشاره کرد که پایین آمدن سطح درآمد احتمالی شرکت های می تواند سرعت پیشرفت را کاهش دهد. از آنجایی که خودروسازان با فروش شاسی بلندها و خودروهای محبوب امروزی پول لازم برای تحقیقات آینده را کسب می کنند پس در آینده و با کم شدن تعداد این خودروها شاید درآمد آن ها نیز کمتر شده و سرمایه لازم برای انجام کارهای بزرگ را نداشته باشند. به همین دلیل می توان این موضوع را تایید کرد که شاید آینده حمل و نقل در اختیار خودروهای برقی و خودران باشد اما این آینده دورتر از آن چیزی است که ما فکر می کنیم.
منبع : autoblog.com
انتهای پیام/